Επενδύοντας στην ισχύ του ήλιου!



Επενδύοντας στην ισχύ του ήλιου - Calpak Mark5


Έχουμε φτάσει αισίως στα μισά του Σεπτεμβρίου – και ενώ στις πιο βόρειες περιοχές της Ευρώπης ετοιμάζονται να υποδεχτούν τα πρώτα κρύα, στον δικό μας ευλογημένο τόπο συζητάμε ακόμα για το πού θα κολυμπήσουμε τα επόμενα Σαββατοκύριακα! Σίγουρα παίζει και η κλιματική αλλαγή το ρόλο της, αλλά η περιοχή μας απολαμβάνει, έτσι κι αλλιώς, ηλιοφάνεια για περισσότερες από 250 μέρες το χρόνο. Και, κάθε μέρα, φτάνει στην Ελλάδα αρκετή ενέργεια ώστε να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες των κατοίκων της για ενάμιση χρόνο!

Αυτό και μόνο καθιστά πάντα επίκαιρη την επένδυση στην ηλιακή θερμική ενέργεια που αποτελεί μια από τις πιο καθαρές και αποτελεσματικές ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, προσφέροντας σημαντικά οφέλη, όπως μειωμένο ενεργειακό κόστος, περιβαλλοντική βιωσιμότητα, ενεργειακή ανεξαρτησία και αυξημένη αξία ακινήτων. Επιπλέον, τα ηλιακά θερμικά συστήματα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και απαιτούν ελάχιστη συντήρηση, γεγονός που εξασφαλίζει μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση και τα καθιστά μια έξυπνη και οικονομικά αποδοτική επιλογή.

Οι σημαντικότερες εφαρμογές της ηλιακής θερμικής ενέργειας είναι:

  • Ζεστό νερό χρήσης όλο το χρόνο
  • Υποβοήθηση θέρμανσης χώρου με ενδοδαπέδια θέρμανση
  • Υποβοήθηση κλιματισμού χώρου
  • Θέρμανση πισίνας
  • Διάφορες βιομηχανικές εφαρμογές

Μετατρέποντας την ηλιακή ακτινοβολία σε θερμότητα, σε ποσοστό που φτάνει έως και το 80% και ζώντας σε μια ηλιόλουστη χώρα όπως η δική μας, η επένδυση σε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα είναι επιτακτική ανάγκη. Στην Climatism επιλέγουμε τα ηλιακά συστήματα Calpak που εφαρμόζουν τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και είναι κατασκευασμένα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές αποτελεσματικότητας. Τα βασικά μέρη από τα οποία αποτελούνται είναι οι ηλιακοί συλλέκτες, η επιδαπέδια δεξαμενή αποθήκευσης ζεστού νερού, καθώς και μια ειδική συσκευή με την αντλία και το αυτόματο σύστημα κεντρικού ελέγχου.

Η ναυαρχίδα των θερμοσιφωνικών συστημάτων της Calpak είναι ο Mark5, ο οποίος διαθέτει τον ισχυρότερο συλλέκτη σε όλη την Ευρώπη, βάσει πιστοποιημένων μετρήσεων, καθώς και τον καλύτερα σχεδιασμένο εναλλάκτη θερμότητας για αποδοτική μετάδοση της ενέργειας από τον συλλέκτη στη δεξαμενή. Επίσης, είναι σχεδιασμένος σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις εργονομίας και έχει βραβευτεί με το διεθνώς αναγνωρισμένο reddot design award.

Ο Mark5 παράγεται εξολοκλήρου στο νέο smart εργοστάσιο της Calpak που έχει αναγνωριστεί ως το πλέον εξελιγμένο στην Ελλάδα αναφορικά με τη εφαρμογή της ρομποτικής τεχνολογίας, της τεχνολογίας 5G καθώς και της τεχνητής νοημοσύνης.

Είναι και αυτός ένας από τους λόγους που στην Climatism θεωρούμε τιμή μας να συνεργαζόμαστε με μια ελληνική και ισχυρά εξαγωγική εταιρία όπως η Calpak που αναπτύσσεται διαρκώς, επενδύοντας στα πλέον σύγχρονα μέσα παραγωγής! Το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της εταιρίας στην Κορινθία, που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2024, θα μπορεί να φιλοξενεί την κάθετη παραγωγή όλων των προϊόντων, με ξεχωριστό τμήμα έρευνας-ανάπτυξης και σχεδιασμού, για την παραγωγή όλο και πιο εξελιγμένων συστημάτων ηλιακής ενέργειας.

Βρείτε τον Calpak Mark5 στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, εδώ!